Как влияе опаковката при избора на оригинални парфюми

Бални рокли VIP

Опаковката е първото нещо, което ни привлича, когато избираме оригинални парфюми. Когато искаме да изпробваме нещо ново и се колебаем измежду аромати, които не познаваме, окото ни привличат първо красивите и атрактивни опаковки. Разработването на наистина качествени опаковки, които пълноценно да изразяват характера на скритите в тях оригинални парфюми, се случва след задълбочено проучване на потребителските нагласи и очаквания. Важно е компаниите да знаят към кого насочват всяко свое конкретно ухание, за да са наясно и каква опаковка би им помогнала най-непосредствено да достигнат до клиентите. Целта на опаковките на оригинални парфюми е да ви привлече неустоимо и да ви накара силно да пожелаете да ги притежавате.

Цветът на опаковките разкрива много за характера на скритите в тях оригинални парфюми

Той въздейства най-директно на потребителите. Различните цветове предизвикват определени асоциации и употребата им при разработване на опаковки за оригинални парфюми винаги трябва да е прецизирана и съобразена с внушението, което трябва да бъде постигнато. През годините в представите на хората черното се е наложило като символ на елегантност, златното – на мощ и неустоима привлекателност, сребърното – на сила и непобедимост, оранжевото и жълтото – на жизненост и лъчезарност, зеленото и синьото – на прохладна свежест и простор, лилавото – на завладяваща магия. След като бъде избран цветът на опаковката, създателите започват да проектират детайлите, с които да я украсят, за да привлекат по най-добрия начин избраните потребители.

Формата на опаковката и флакона също са от значение при представянето на нови оригинални парфюми

Важно е те да са специално проектирани в съответствие с характера на конкретното ухание. Дизайнерите на парфюмерийните къщи се състезават в изобретателността, с която да привлекат вниманието на потребителите. Опаковките на оригинални парфюми съчетават в себе си удобство и практичност с естетична и предизвикателна външност. Колкото повече един флакон или една кутия се откроява на рафта с оригинални парфюми, толкова по-добре.

На какъв етап от процеса на вземане на решение за покупка влияние оказват опаковките на оригинални парфюми?

Въздействието на опаковките на оригинални парфюми е най-силно по време на етапа на оценка и сравнение на различните възможности. След като потребителят влезе в магазин видът и привлекателността на опаковката би го подтикнала да посегне да я вземе, да я подържи в ръка и в крайна сметка да подуши парфюма. Опаковката има силата в рамките на няколко секунди да привлече или да отклони клиента от съответния парфюм, съобразно посланието, което му отправя. Важното значение на опаковката се взема под внимание и при разработването на рекламни клипчета с разопаковане, в които преди да видим самия продукт първо се запознаваме с външния вид на неговата опаковка. Тези клипчета стават все по-популярни в социалните мрежи, а някои от тях имат милиони гледания онлайн.

Съществуват колекционери, които събират красиви опаковки на оригинални парфюми

Този факт също показва колко важни са качествените, красиви, провокативни и специално проектирани опаковки на оригинални парфюми. Важно е да пазим опаковките и да съхраняваме в тях своите оригинални парфюми, за да ги запазим годни за употреба по-дълго време. Както споменахме, съществуват потребители, които толкова силно са впечатлени от опаковките, че продължават да ги пазят и да им се наслаждават дори след като парфюмите в тях отдавна са изчерпани. Понякога пазим опаковки на оригинални парфюми просто защото са красиви, друг път ги съхраняваме, тъй като ги свързваме със специални спомени за важни за нас места или скъпи до сърцето ни хора.

От изложеното до тук вероятно си давате сметка колко важни са опаковките за всички оригинални парфюми. Насладете им се във всеки един момент, когато решите да се запознаете с нови ухания. Дайте шанс на опаковките да ви очароват и да ви разкрият предварително част от ароматната тайна, която съдържат.

 

 

Add a comment