Най-добрите настолни игри за семейства с деца

VIP

Колкото по-голямо става детето, толкова повече внимание изисква от родителите. Но това е дори за по-добро, защото с възрастта в неговия арсенал се появяват много играчки, които могат да бъдат интересни както за деца, така и за възрастни. Те включват настолни игри за семейството, забавно занимание, което ще ви забавлява в студени или дъждовни дни. Те помагат на децата да развият логиката и да научат нещо ново, на възрастните – да се разсеят от ежедневието и психически да се върнат към безгрижното детство.

Предимства на настолните игри

Настолните игри не са само забавление. Те също така служат като средство за поддържане на мозъка активен и здрав. Отвън може да изглежда, че семейството се е събрало на масата у дома, за да се забавлява. Всъщност по време на играта те започват мисловен процес, който има благоприятен ефект върху здравето на младия и възрастния организъм. Причини да закупите интересни настолни игри за цялото семейство:

1. Добро здраве. Смехът е “страничен ефект” от всяко съвместно забавление. По време на играта възрастните и децата със сигурност ще се смеят много, което предизвиква отделяне на ендорфини и чувство на щастие. Членовете на семейството, които искрено се наслаждават и обичат да се смеят, също могат лесно да симпатизират и да симпатизират един на друг. Това помага да се изградят доверчиви отношения както с роднини, така и с другите.

2. Забавно и вълнуващо забавление. Ако родителите прекарват много време на работа, а децата са в училище или в извънкласни дейности, настолните игри помагат за поддържане на комуникацията в семейството. Добре е това забавление да се превърне в своеобразен ритуал, който ще принуди деца и възрастни да преразгледат графиците си и да започнат да се фокусират върху наистина важните неща. Да се ​​забавлявате заедно след семейна вечеря е най-добрият начин за укрепване на вътрешносемейните връзки.

3. Подобряване на когнитивните умения. Родителите трябва да знаят, че играта на настолни игри с децата им им помага да развият способността си да решават бързо проблеми, да подобряват логиката и да подобряват когнитивните умения. Подобно забавление има благоприятен ефект върху лимбичната система и префронталната кора на мозъка, които са центрове на мислене и памет. От своя страна възрастните хора, които прекарват времето си по този начин, поддържат мозъчната активност и поддържат умствените си способности на същото ниво.

4. Профилактика на нарушения на нервната система. Играта заедно на настолни игри може да помогне за намаляване на риска от болест на Алцхаймер, деменция и други когнитивни увреждания. В мозъка, който е постоянно натоварен, се засилват невронните връзки. Силата на ума пряко влияе върху стабилността на мисловните процеси.

5. Психично развитие на детето. Играейки на различни проходилки и стратегии, детето развива пространствено, критично и логическо мислене. Това има благоприятен ефект върху мозъка и тялото му като цяло. Освен това по това време детето се научава да задържа вниманието за дълго време и да се концентрира върху предмета, което подобрява комуникационните и речеви умения.

6. Повишен имунитет. Настолните игри винаги са придружени от радостен смях и положителни емоции, които имат терапевтичен ефект и помагат в борбата с болестите. Ако в тях участват фини двигателни умения, това помага за възстановяване от сериозни операции, злополуки, а също така намалява риска от психически и физически разстройства. Играейки, правейки гимнастически упражнения и практикувайки трудотерапия, хората подобряват нервната и мускулната функция.

7. Подобрени отговори. В настолните игри дете и възрастен трябва да се потопят в света на играта и да се научат как да взаимодействат с неговите обитатели. Това помага да се реагира различно на ежедневните ситуации, да се анализира средата. Играчът отпуска мускулите, понижава кръвното налягане, отделя ендорфини, подобрява кръвообращението. Това служи за предотвратяване на инсулт и сърдечни заболявания.

8. Намаляване нивата на стрес. Времето, прекарано със семейството, помага да се отпуснете.

Add a comment