Събиране на отпадъци в офиса: интелигентни решения

Акценти

 Офисните кошчета  се отличават не само по своя дизайн, но и по предназначение. Тоест за каква стая са предназначени и за какво натоварване са предназначени. По-добре е първоначално да помислите и да създадете система за събиране на отпадъци в офиса. В същото време е важно, първо да е спретнат и второ да не привлича вниманието отново. Нека разгледаме основните случаи на употреба и да предложим най-добрите решения.

 Рецепция, заседателни зали, открито пространство

Употребата на хартия бавно, но сигурно намалява и следователно има все по-малко хартиени отпадъци. Ето защо, за такива помещения малките кошчета за отпадъчна хартия могат да бъдат най-добрият вариант. Има два основни вида. Първите са отворени, не предполагат наличие на торби за боклук. Кошчетата се почистват лесно и бързо: просто ги обърнете в хартиена торба за отпадъци. Втората е конично кошче. В него съдържанието е частично скрито благодарение на ръба, който крие и торбата за боклук. Дизайнът е направен под формата на перфорации, което осигурява допълнителна лекота. Кошът има долен защитен ръб от пластмаса, така че продуктът е подходящ за всякакви подови настилки, включително естествено дърво. Тези офис кофи за боклук имат три общи неща.

Материал: Изработен от висококачествена неръждаема стомана.

Дизайн: успешно съчетан както с модерен, така и с класически офис интериор.

Практичност: заемат малко място и са леки.

Идея

И двата продукта могат да се използват и у дома. Например, ако работите дистанционно и организирате офиса си, тези кошчета за отпадъци могат да бъдат интересно решение за събиране на хартии и канцеларски материали.

 Кухня, кафе пунктове, здравни пунктове

Тези важни места в социалното пространство се използват нон-стоп от ранна сутрин до късно през нощта. Закуски, обеди, закуски – след тях, по един или друг начин, остава голямо количество различни отпадъци. Ето защо, кошчето за отпадъци трябва да бъде голямо, практично, с лека и за предпочитане голяма торба за отпадъци. Това са големи кошчета с капак и отворени кофи за боклук. Големият обем и широкият отвор за пълнене ви позволяват да поберете много обемисти отпадъци: кутии за пица, чаши за кафе, кутии за зърнени храни, зърнени храни и мляко и др.

Идея

Ако пространството на стаята позволява, тогава могат да се поставят два еднакви резервоара на различни места. В тях служителите ще събират разделно хартиени или пластмасови отпадъци, а храната в друг кош.

 “Зелен” офис

 Как да организираме разделно събиране на отпадъци в офиса? Вградените кошчета за отпадъци са модерно решение. Това също е много удобно за малка офис кухня. Кофите са здраво закрепени от вътрешната страна на вратата на шкафа и ви позволяват да събирате два вида отпадъци наведнъж. Например пластмаса и органични, стъкло и хартия. В бъдеще такива отпадъци ще бъдат рециклирани и ще бъдат от полза за природата: по-малко боклук – повече ресурси.

И още една идея. Можете допълнително да мотивирате служителите, като поканите експерт по околната среда. Той ще говори за необходимостта от сортиране на боклука не само у дома, но и на работното място. По този начин ще доближите вашата компания до европейското ниво на отговорно управление на отпадъците, а също и ще създадете екологично работно място. След като бъде въведено разделното събиране на отпадъци, вашият офис с гордост ще носи префикса “еко”.

Add a comment