Професионален двоен фритюрник за ресторант

Какво оборудване за ресторанти ни е необходимо? Акценти

Избор на професионален фритюрник за ресторант с две тави

На какво да обърнем внимание, когато избираме фритюрници за ресторанта?

С брой вани;

Има модели с една и две “вани” – контейнери за олио, които побират до 15 литра. В зависимост от състоянието и фокуса на заведението се закупува агрегат с определен размер, така че за малко кафене е доста подходящ универсален уред с вместимост 4-5 литра, а за голяма верига ресторанти ще ви трябва дълбок двоен фритюрник с няколко големи вани, което дава възможност за приготвяне на различни ястия едновременно. Някои производители предлагат модели с един разделен капацитет (две кошници), но тази опция се счита за най-малко удобна за използване, макар и по-евтина и по-икономична. В допълнение към общия обем на контейнерите съществува и понятието „обем на мазнината“, което обикновено е няколко литра по-малко от общия. Капацитетът на олиото също е много важен, тъй като от него зависи икономичността или твърде бързата му консумация.

Функционалност;
Устройствата с разширена функционалност позволяват на главния готвач да върши работата си по-продуктивно, ястията се приготвят по-бързо и по-добре, тъй като процесът е лесен за следване. Много професионални модели имат такъв набор от вградени функции като: наличието на въздушни филтри с пречистване на въздуха от неприятни миризми, наличие на температурен сензор и таймер, кран за източване на масло, подвижни контейнери и дозатор. Всички тези вградени удобства значително опростяват процеса на готвене и намаляват риска от разваляне на храната.

Надеждност на производителя;
Когато купувате оборудване, особено за голямо предприятие, трябва да се ръководите не само от цената. Необходимо е внимателно да проучите производителя, както и отзивите на клиентите за модела, който харесвате в интернет. Положителните оценки и мнения от други хора ще помогнат да се формира най-правилното мнение за устройството, за нюансите на неговата работа и много други. Освен това в интернет или на сайта на самата компания можете да получите ценни съвети и препоръки за използване на модела. Не бива да купувате устройство от току-що появила се на пазара фирма, дори и да предлага изгодна цена. Би било по-разумно да закупите оборудване от вече известен производител, чиято репутация и качество на продукта са извън съмнение. Към днешна дата най-добрите фирми за производство на оборудване са италиански, френски и немски, като Roller Grill и Fimar. Стандартният гаранционен срок обикновено е 12 месеца.

Работна мощност;
Колкото по-висока е мощността, толкова по-бързо фритюрникът може да загрее и изпържи продукта. Това е един от решаващите критерии, тъй като времето за готвене и стабилността на работата пряко зависят от него. Малките модели с капацитет от 4-5 литра обикновено имат мощност от около 2 kW, което е напълно достатъчно за малка мрежа или малък брой поръчки. Големите фритюрници с капацитет над 8 литра трябва да бъдат настроени на поне 5 kW.

От къде да закупите фритюрници за ресторанти?

Можете да закупите продукти от специализиран магазин, предлагащ фритюрници и други електроуреди, но имайте предвид, че малко са реалните магазини, които предлагат продукти, предназначени за сериозно натоварване.

Можете да купите фритюрници и онлайн, точно това е което Ви препоръчваме да направите, а онлайн има много онлайн каталози, от които можете да намерите продукти, точно за Вашето заведение.

Снимка: MixHoReca

Add a comment