Избор на ортопедични матраци

%d0%be%d1%80%d1%82%d0%be%d0%bf%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%87%d0%b5%d0%bd-%d0%b4%d0%b2%d1%83%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b5%d0%b2-%d0%bc%d0%b0%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%ba

За никого не е тайна, че здравето ни зависи от състоянието на гръбначния стълб. Ако човек има много заболявания, причината трябва да се търси в гръбначните болки и нерзаположения. Гръбначният стълб се явява основата на скелетната, мускулната и нервната система. Най-малките смущения в гръбначния стълб могат да повлияят неблагоприятно на състоянието на други органи. В случай на нарушение на ставния и лигаментния апарат прешлените са леко изместени, преместват се отстрани, притискайки нервите и кръвоносните съдове. Това води до нарушения на кръвообращението, изтръпване на нервите. Шийният гръбначен стълб е особено податлив на сублуксации. Следователно, за да се подобри цялостното здраве на организма, е необходимо да се излекува гръбначния стълб. Разбира се, трябва да спортувате, да правите специални упражнения.
Какъв ортопедичен матрак да купите? Добре е да спите на твърд еластичен матрак. Сравнително плоско легло допринася за равномерното разпределение на телесното тегло, максимално отпускане на мускулите и коригиране на сублуксациите и кривината на гръбначния стълб, причинени от вертикалното положение на тялото през деня. Ортопедичните матраци на съвременното поколение са много разнообразни. За да закупите ортопедичен матрак и да не грешите при избора си, изучете ортопедични матраци и пълнители. Ако имате сериозни заболявания на гръбначния стълб, консултирайте се с вашия лекар, преди да купите матрак.
Матраците се предлагат в пружинен блок с различни междинни слоеве и безпругови матраци. Матраците върху независим пружинен блок и безпружичните матраци с пълнители като латекс, кокс, естествени форми, мемориални форми са най-удобните и полезни. С изкуствени пълнители PPU, холофибър и др.

 

Тези материали също са добри, те са най-достъпни. Съвременните матраци не натрупват прах вътре в матрака. Снабдена с вентилационна система, изработена от хипоалергенни материали.
Най-меките матраци се препоръчват за по-възрастни и слаби хора. А пълните предпочитат твърди матраци. Децата не трябва да спят на меки матраци.

Вярваме, че настоящата статия Ви е била полезна и смятаме, че можете да закупите качествен матрак от магазин Мебелино БГ.

Add a comment