Не допускайте тази грешка!

Много важен аспект от здравословното хранене, това е приема на вода. Задължително трябва да се спазва принципа – всеки ден по 2 литра вода. Много важно е обаче тази вода да бъде приета по правилен начин.

Между различните хранения, независимо дали спазваме някаква диета или не, водата е задължителна. Благодарение на нейният прием, няма да огладняваме бързо. Много често обаче допускаме грешката да пием вода по време на хранене или веднага след него. Пиенето на чаша вода преди яденето е хубаво, защото така стомаха ще бъде почти пълен и ще приеме по-малко количество храна. По време на хранене, водата не е препоръчителна и трябва да избягваме този вреден навик. Недопустимо обаче е да пием вода непосредствено след като сме се нахранили. Ако го направим, рискуваме да разредим стомашните сокове и да затрудним стомаха в преработката на храната, която сме консумирали. Освен това, ще удължим процеса на обработване на тази храна и могат да се получат нежелани ефекти от рода на подуване на корема и тежест. Препоръчително е чашата вода след хранене да бъде приета след около 40-50 минути, именно за да се избегнат горепосочените неразположения.

Водата след храненето е задължителна, защото тя ще спомогне на перисталтиката ни като процес да извърши своите функции, и организма да може да изхвърли навреме отпадните вещества от предишното Ви хранене. Не натоварвайте излишно стомахът си и не пийте вода непосредствено след яденето. Изчакайте да мине малко време и тогава. Нека това стане навик, ако наистина сте загрижени за тялото си и правилното храносмилане!
Със съдействието на Магазин Моник
и онлайн списание Красива жена

Add a comment