Как да изгубим повече килограми с мръсен ден?

otslabvane NEW 2015

Ако искате да свалите килограми, най-добрите специалисти препоръчват да си изберете поне един ден в седмицата, който да е „мръсен“. Какво трябва да означава това? Това е ден, в който вие залъгвате организма си поглъщайки различни видове храни, които са забранени през останалото време от седмицата. Така реално всичко, което се поглъща след това ще бъде изгорено, а няма да се наслои в организма. Реално вие залъгвате организма си, защото той е свикнал на определен режим и не може да приеме, че тази храна е такава, която може да се „складира“.

В какво се крие истината в подобен тип отслабване

Първо и най-важно нещо при подобен тип режим е създаването на енергиен дефицит. Повечето професионалисти следват нискокалорични диети, където силно изразен е постния протеин под формата на пилешки гърди без кожа, яйца без жълтици, риба тон и протеин на прах. Това в комбинация са аеробни упражнения оказва тежко физическо натоварване на тялото. Така в много от диетите културистите ограничават своя прием на въглехидрати до 200-250 грама на ден. В зависимост от килограмите им, нивото на активност и обмяната на веществата в организма им. Поддържането на нивата на въглехидратите ниски води до увеличаване на енергийния дефицит и помага за контрола на инсулина, хормона, който стимулира глада и играе роля при съхраняване на мазнини. Вярва се, че по-ниските нива на инсулин улесняват изгарянето на мазнините в тялото.

При създаването на енергиен дефицит реално принуждавате вашето тяло да прибегне към изгаряне на запасите от мазнини. По този начин тялото си набавя това, от което се нуждае и го превръща в енергия. Почивката от нискокалоричната диета или така наречения мръсен ден, може да прекъсне това забавяне. Използвайте този режим и ще постигнете желани резултати в рамките на няколко седмици.

Автор: webselo.com

Add a comment