10 уютни плетени неща за есента и зимата

Още с настъпването на хладните дни плетените неща заемат важно място в гардероба ни, защото ни даряват топлина и комфорт.

Шал
Най-главният есенно-зимен аксесоар. Колкото е по-широк и по-едро плетен, толкова по-добре, защото на мода е по-големият обем. По отношение на цветовете, актуални са ярките, с щампи, меланж или в по-спокойни тонове. Може да го съчетаете с цвета на обувките или ботушите си.
Ръкавици
Кожените ръкавици, разбира се, са класика. Но плетените често са за предпочитане, защото носят по-особено усещане.
Шапка
Хит за есента и зимата са кръглите плетени шапки с помпони и обемните плетени барети. Те осигуряват не само топлина и комфорт, но и известна романтика в образа.
Пуловери
Ангората и мохера са идеални за обемните модни пухкави пуловери.Формата им може да бъде различна – от по-къси, до дълги, почти до коленете. А ярките дълбоки цветове са винаги модерни и не губят своята актуалност.
Рокли
Роклите-пуловери или просто плетените мини рокли могат да се носят с клин, с плътни чорапогащи или тесни дънки, със стилни кожени ботуши.
Пола
Полата може да бъде ажурна, по-плътна, с джобове или пола молив за офиса. Независимо, че са модерни, навярно не всяка жена би ги предпочела, съобразявайки с фигурата си.
Жилетка
Даже най-плътните жилетки, в които може уютно да се загърнем, дизайнерите препоръчват да носим с колан. А ако са с копчета, когато ги обличаме, да не закопчаваме всичките. Сред разнообразието от жилетки могат да се изберат едноцветни, с два цвята, модните черно и бяло, или друг вариант. Идеално се комбинират с есенно-зимни обувки или ботуши.
Пуловер без ръкави
Любим детайл в гардероба на дамите, които обичат многослойните тоалети. Те се съчетават интересно с кожени яки, шалове, ризи и други.
Пончо
Пончо в етнически стил, ажурно, дълго или късо, с кожени елементи, с копчета, с помпони – варианти много. Пончото се съчетава с дънки, с клин, с дълги тесни поли.
Гамаши
Доскоро гамашите се асоциираха със занятията по аеробика, а днес вече са прекрасен топъл детайл от есенно-зимния ни гардероб, комбинирани с подходящите обувки. За този сезон стилистите не препоръчват да се експериментира с цветовете, а да се спрем на гамаши в сиви, черни, кафяви или бели варианти.

Add a comment