Топ 5 уиски предложения от Glenfiddich

За родина на качественото уиски бихме могли да споменем две държави и това са Шотландия и Ирландия. Според историците уискито е с начални корени от Ирландия, но днес шотландците са тези, които са постигнали най-голямото съвършенство в приготвянето на питието. 

Интересен детайл е, че всички видове уискита се различават едно от друго, защото отлежават в различни бъчви и произлизат от различни райони. Когато избирате подобна напитка гледайте етикета, на който е посочено колко години е отлежавал скочът. Бихте могли да откриете множество марки, но ще бъдете най-силно впечатлени от Glenfiddich (” Долината на елените”) дестилерия основана през 1886 г от Уилям Грант.

Защо да изберете шотландско уиски Glenfiddich

Ако искате да опитате нещо наистина уникално и неповторимо, определено това е едно от най-добрите попадения. Glenfiddich е най-продаваната марка сингъл малц в света не само във Великобритания. За производството му е използвана кристална изворна вода и шотландски високопланински ечемик. Технологията остава непроменена, а получената напитка се съхранява най-малко 12 години в дъбови бъчви. Те абсорбират аромата на шери и бърбън, за да ви завладеят напълно. 

Качеството на напитката и нейният вкус са с много високо качество и това е причината да станат толкова популярни по света. Ако искате да си подарите едно съвсем различно изживяване, което ще ви отпусне и ще накара сетивата ви да се изпълнят с аромат и вкус, опитайте Гленфидих:

  • питие с богата бленда – вкусът на едно толкова качествено уиски е способен да ви плени на момента. Ще усетите палитрата на различни аромати и вкусове. Топлината на дъб, смесена с вкуса на печена ябълка, канела и стафиди, ще ви помогне да усетите истински релакс и наслада. Времето прекарано с любимото питие в ръка ви кара да забравите за нервите и да намалите стреса;
  • опияняващ завършек – цялото удоволствие от консумацията на whiskey е във финала. А при Glenfiddich той е зашеметяващ. Истинските познавачи ще оценят послевкуса и невероятните аромати, които го съпровождат;
  • може да бъде поръчан бързо онлайн – за да опитате оригинално, качествено уиски не е нужно да пътувате до Шотландия. Днес добрите онлайн магазини за алкохол ви предлагат широка гама от продукти с гарантиран произход и перфектни вкусови характеристики;
  • цената – тя разбира се се влияе от това, колко години е отлежавал скоча в бъчвите. В никакъв случай не правете компромис, когато избирате подобен алкохол. Всяка година, в която той престоява става по кадифен и опияняващ. Изберете топ бранд, за да зарадвате себе си или да почерпите приятели.

Не забравяйте, че оригиналното уиски не може да бъде евтино. Избирайте само от надеждни търговци, които са наложени в бранша и ви гарантират качество. Бихте могли да установите автентичността на бутилката, ако погледнете над етикета и видите гравиран кръгъл надпис “EST 1887”. Това ще ви даде увереност, че дегустирате точно това, което заслужавате.

Кои са топ 5 предложенията от Glenfiddich

Почти всички любители на скоча ще бъдат очаровани да вкусят различни варианти на питието. Завладяващата смес е поддържана от старите обичаи и надградена чрез съвременните технологии. Производството на уиски се усъвършенства, а това неизменно се отразява и върху вкуса. Уиски Glenfiddich представя ексклузивни продукти от три линии класическа, премиум и органична:

  • 12 годишно – млад представител на класиката. Характерно за него е отлежаването в дъбови бъчви. Ще привлече погледа ви с прекрасния си кехлибарен цвят. Ароматът му е свеж на цитруси, круша, ядки и малц. Долавя се вкус на мед, а в послевкуса присъства шоколада. Алкохолното съдържание е 40%, а стилната кутия го прави перфектно за подарък;
  • Glenfiddich 18 годишно – качествено малцово уиски, престояло в дъбови бъчви 18 години. Характеризира се с изискани нотки на дъб, канела и плодов вкус на ябълка. Уиски с дълъг, сладък послевкус и златисто кехлибарен цвят;
  • гранд резерва 21 годишно – интересното при него е, че последните четири месеца престоява в бъчви напоени с карибски ром. В годините, през които отлежава, цветът му става наситено кехлибарен. Ако изберете този вид, ще се насладите на вкусът на медени плодове и карамел. В гърлото си ще усетите опушен, богат, изящен вкус с добавка на лайм;
  • Glenfiddich project XX – най- мистериозният проект в историята на марката. В направата му са участвали експерти от 16 страни. Те не са знаели, в какво точно участват, но избират различни алкохоли, които ще присъстват в състава на бленда. Glenfiddich Project XX е 47%. Сетивата ви ще разкрият вкусове на ябълка, праскова и круша. Ако веднъж опитате подобно уиски няма да го забравите;
  • rich oak 14 годишно – завладяващо питие с богат златист цвят, вкус на плодове, ядки и ванилия. Ще разпознаете и миризмата на дъбовото дърво.

Уиски Glenfiddich е майсторски и детайлно изработено, за да го запомните и избирате винаги, когато искате да останете на спокойствие и да се насладите на чувствен аромат и вкус.

Защо да изберете за подарък уиски Glenfiddich

Почти винаги, щом се налага да се търси подарък за близък или приятел, изпадате пред дилемата, какво би харесал съответния човек. Това е нормално, тъй като искаме да го зарадваме и да направим добро впечатление с хубава изненада. 

Тук е моментът да бъдем максимално креативни и оригинални, представяйки бутилка качествено шотландско уиски. Много специален подарък, който със сигурност ще бъде оценен подобаващо. Може би е по-подходящ за мъж, отколкото за жена, въпреки че има и доста дами любители на качествения скоч. 

Какви са предимствата на поръчката през интернет магазин

Все повече стоки и продукти се поръчват онлайн и не е странно, че алкохолните магазини в интернет пространството са толкова много. Прекрасна е възможността, без да излизате от дома си да изберете бутилка уиски Glenfiddich, особено ако търсите наистина оригинално и качествено. 

В някои класически търговски обекти се предлага алкохол с доста ниско качество и неизяснен произход. Когато намерите вашият доставчик ще разберете, че разликата е огромна. Коректно отношение и бърза доставка, както и уиски на топ ниво. Освен това в сайта ще може да прочетете много интересни подробности за различните видове.

 

Съдържанието не е подходящо за лица под 18 годишна възраст!

Add a comment