Професиите на най-ненадеждните съпрузи

Изследване на специалиста по организационна психология Майкъл Амод се опита да реши въпроса съществува ли връзка между професията и брачните връзки, пише The Daily Telegraph. Пълното изследване ще бъде публикувано в Journal of Police and Criminal Psychology, но британското издание се е сдобило с част от резултатите.

Психологът е категорчен, че между професията и брака има връзка и най-ненадеждните съпрузи са танцьорите и хореографите. Шансът за развод при тях е 43% по-висок отколкото при останалите професии.

С 38% зад тях се нареждат барманите и масажистите, а на трето място 29% са медицинските работници, начело с… психолозите. С равен резултат с третото място са служителите в развлекателната индустрия

Сервитьорки, готвачи, обслужващ персонал и специалистите в сферата на телефонните продажби също са професии с повишен риск.

За най-верни бяха определени агроинжинерите- при тях разводите в САЩ са едва 2%. За разлика от медицинските работници, зъболекарите имат процент на разводи, колкот свещениците- 7%.

Рядко се развеждат също учители, ветеринари и погребални агенти.

С 20% шанс са математиците и секретарките.

Общият извод е, че колкото повече една професия е свързана с общуване с други хора, толкова по-голям е шансът за развод. Причина е не само повечето контакти, но и по-високата самоувереност, която професията постепенно изгражда. Голямото изключение се оказват зъболекарите. Според автора на изследването причината е…че те просто няма как да провеждат дълъг диалог с пациента, докато работят с него.

Add a comment