Ползите от кре алкалин при интензивен спорт

Ползите от кре алкалин при интензивен спорт

Кре алкалинът се смята за една от най-предпочитаните и ефективни хранителни добавки. Тя се използва от бодибилдъри, любители на фитнеса и спортисти, подвизаващи се в различни области.

Хранителната добавка е сравнително нов продукт, но това не ѝ пречи да превземе пазара за хранителни добавки и да се подреди сред най-търсените и купуваните продукти от този тип (за повече информация можете да разгледате на Workout.bg).

Има ли значителни разлики в сравнение с креатин монохидрат

Креатин монохидрат и кре алкалин не са един и същ продукт и между тях съществуват някои разлики. Те, обаче, със сигурност не са толкова драматични, а експертите твърдят, че който и от двата продукта да изберете, няма да сгрешите.

Кре алкалинът притежава някои допълнителни свойства, като например да увеличи максималната абсорбация на кислород при високо интензивна тренировка. Във всеки случай, сходството между двата продукта се счита около 98%.

Това, само по себе си, говори, че няма рискове от приема на кре алкалин, тъй като той е основно базиран на креатин, а креатинът се е доказал през годините като най-безопасната и предпочитана хранителна добавка.

Подобрена издръжливост

Сред най-големите ползи от приема на кре алкалин, това е доста по-голямата издръжливост, която се забелязва от спортуващите и активно трениращите във фитнес залата.

Повишената издръжливост може да окаже пряко влияние в две направления:

1-во, ще забележите, че горите много повече калории, а в резултат от това, можете да се справите по-лесно и с излишните килограми;

2-ро, определено ще ви бъде по-лесно да натрупате чиста мускулна маса, която на свой ред ще ви направи не само по-атрактивни, но и по-здрави и силни, а това ще ви направи на свой ред по-издръжливи, дори и без да приемате хранителни добавки.

Подобрено усвояване на кислород

Кре алкалин е хранителна добавка, която може да доведе до подобрено усвояване на кислород от организма, което от своя страна може да се усети от цялото тяло и от всички органи и системи, особено при тренировка.

Това означава, че при висок интензитет и силно натоварване, сърдечно-съдовата система ще може по-лесно да отговори на нарасналите нужди на мускулите и на тялото като цяло.

Важно! Забранено е приематено на подобни добавки без консултация с личен лекар и за лица под 18 годишна възраст!

Add a comment