Какво представлява хайлайтърът и за какво се използва

Хайлайтъри за лице

Все повече жени искат да изглеждат зашеметяващо не само за специални събития, но и в ежедневието си. Те отделят голяма част от времето си, за да постигнат това и успяват благодарение на множеството козметични продукти, които използват. Един от тях е хайлайтърът.

Какъв е този продукт и за какво служи

Буквалният превод на думата е „подчертавам”, което ни води и до неговото предназначение – да подчертае. Какво подчертава, ще разберем, след като изясним къде се нанася и какъв ефект се постига с него. Все повече жени го използват като последна стъпка на гримирането. Неговото нанасяне има за цел да изсветли определени части, като ги кара да изпъкнат. Това може да доведе до промяна във формата на лицето, стига да бъде нанесен правилно. Освен да подчертае хайлайтърът подхранва и хидратира кожата, а неговото правилно нанасяне ще ви осигури мечтаната визия.

Какви видове хайлайтъри има и как да изберете подходящия за вас

За да сте сигурни, че ще постигнете желания ефект най-напред се запознайте с различните видове, които се предлагат и какво се постига с тяхното нанасяне. На пазара със сигурност ще срещнете голямо разнообразие от цветове и марки, но основните видове са:

  • перлен – отново има за цел да изсветли определени участъци на лицето с цел да изпъкнат – скули, горна устна, брадичка, нос;
  • сух – лесни са за нанасяне, имат копринена текстура и съдържат висока процент бляскави частици. Използват се за подчертаване на контура на лицето и за придаване на сияйност на кожата;
  • течен – удобен и лесен за нанасяне. Има пипета, която осигурява лекота на нанасяне. Водната основа на хайлайтъра осигурява максимален комфорт и не изсушава кожата; 
  • кремообразен – приятната кремообразна консистенция позволява лесно нанасяне върху лицето. Абсорбира бързо и оставя приятно усещане след това. 

Специалистите на Lilly съветват да тествате различните видове, за да прецените кой вид ще ви е по-лесен за нанасяне. 

Все по-голям интерес за дамите представляват хайлайтърите за тяло, които ще допринесат да придадете на кожата си страхотен блясък и приятен аромат. Вслушвайки се в мненията на специалистите за нанасянето на този нов продукт, ще си осигурите страхотна визия. Изучете правилната техника как се слагат и ще се превърнете в дамата на вечерта. Вашият външен вид е важен, а специалистите от онлайн магазин Лили Дрогерие ви съветват да проучите добре продуктите преди да направите покупка. На пазара се предлага богато разнообразие от хайлайтъри на водещи марки и то на добри цени. Осигурете си онази перфектна визия, от която се нуждаете. 

Add a comment