Почистване на септични ями – можем ли сами?

Акценти

Поради факта, че нямат изградена самостоятелна канализация, все още много домакинства използват септични ями. Можем ли сами да си поддържаме и почистваме?

Правилният избор е да се доверим на специалистите в тази дейност. Те имат знанията и опита и ще Ви спестят и време и много усилия, като свършат професионално работата .

Септичните ями могат да са с различни характеристики, имат различни обеми и пропускливост. Съществуват и такива видове, които имат една или две камери, въпреки, че вече все по-рядко се среща използването на тези с повече камери, въпреки че се препоръчват най-вече за къщи.

В тези септични ями, отпадъчните води престояват средно до 3 дни, като по-тежките елементи във водата остават на дъното и се пречистват, като се разграждат и сами се утаяват. А мазнините, например тези от готвенето, обикновено излизат на повърхността, като образуват пяна.

При опасност от препълване и дори от преливане, което става, когато отпадъчните води надвишат попивателната способност на ямата, е правилно периодично да се използват услугите на специализирани фирми, които извършват тази дейност, а именно почистването на септични ями.

Тези фирми разполагат със специализирано оборудване и нужната техника. Те имат за целта камиони с контейнери за изпомпване на съдържанието на ямата. След изпомпването, отпадъците се извозват до специално за целта място, където отпадъкът  се депонира.

Освен разбиване на твъдите утайки, специалистите ще дезинфекцират след почистване на септичните ями. Това ще помогне да се отървете от микробите и неприятния мирис.

За да не стигате до аварии и препълване, правете профилактично почистване на септичните ями.

Профилактиката е важна, за да не се случват затлачвания и проблеми по канализацията.

При аварии или нужда от профилактика, потърсете специализирана фирма за почистване на септични ями в гр.София, Евроканал” ЕООД, кв. Врaждебна ул.46 N2a.

Обадете им се на тел.: 0878 777 807Те ще се погрижат за вашите проблеми.

Add a comment