Нотариус в извънработно време

Всеки знае, че нотариусите работят само в делнични дни, както и до 17 часа. Също така се знае, че по обед, най-често от 12 до 13 часа, нотариусите излизат в обедна почивка.

Какво трябва да направите, ако нямате възможност да присъствате на сделка в работно време, но искате да осъществите такава? Има ли решение, или трябва задължително да се съобразите с това работно време? На тези въпроси ще намерите отговорите в NoshtenJivot.com

Първо, ако искате да сключите сделка, то е добре да подготвите документите предварително. След като имате готови документи, то тогава можете да се срещнете с нотариус. Ако не знаете какви документи са Ви необходими за дадената сделка, отново можете да се консултирате с помощник-нотариус в някоя нотариална кантора. Те ще Ви инфромират какви документи се изискват за конкретната сделка.

И така, ако приемем, че искате да сключите сделка в дадена събота, то тогава трябва да уточните точната дата, но трябва да знаете, че сумата ще е една идея по-висока в извънработно време.

Общо взето, всичко е договорка с конкретния нотариус. Най-често, ако сделката е в неделя, то цената е тройна. Например, ако прехвърляте движимо имущество, лек автомобил, то вместо 120 лева, примерна цена, ще се наложи да платите 360 лева. Това е пример, и той не е точен до стотинка, може да има малки отклонения, но е ориентир, за да разберете как се образува цената.

Финални думи. По-добре е да потърсите решение и да изповядате сделката в работно време, отколкото в почивен ден. Но ако се касае за скъпо возило, ако времето ви е изключително ценно и нямате друга опция, то имате решение, но малко по-скъпо. В сулчай че сте в Бургас и Ви трябва нотариус в Бургас, то Ви препоръчваме Нотариус Маркова, добър специалист, който ще Ви съдейства за всякакъв тип сделки с движимо, или недвижимо имущество.

Add a comment